Beda antara motor geter sareng motor biasa

Motor geter:

Motor geter dilengkepan sakumpulan blok ékséntris anu tiasa disetél dina kadua tungtung poros rotor, sareng gaya éksitasi didapet ku gaya sentrifugal anu dihasilkeun ku rotasi gancang-gancang tina poros sareng blok écentris. Kisaran frékuénsi geter motor geter ageung, sareng sora mékanis tiasa dikirangan ngan ukur nalika gaya éksitasi sareng kakuatan anu leres cocog. Aya genep klasifikasi motor geter numutkeun modeu ngamimitian sareng operasi sareng kecepatan operasi.

Motor biasa:

Motor biasa anu biasa dikenal salaku "motor" ngarujuk kana alat éléktromagnétik anu sadar kana konvérsi atanapi pangiriman énergi listrik numutkeun hukum induksi éléktromagnétik. Motor diwakilan ku hurup M dina sirkuit (standar lami nyaéta D). Fungsi utamina nyaéta ngahasilkeun tork nyetir. Salaku sumber listrik pikeun alat-alat listrik atanapi sababaraha rupa mesin, generator na diwakilan ku hurup G dina sirkuit. Fungsi utamina nyaéta Peranna pikeun ngarobih énergi mékanis kana énergi listrik.

 

Naon bedana motor geter sareng motor biasa?

Struktur internal motor geter sami sareng motor biasa. Beda utamina nyaéta motor geter dilengkepan sakumpulan blok ékséntris anu tiasa disetél dina kadua tungtung poros rotor, sareng gaya éksitasi didapet ku gaya sentrifugal anu dihasilkeun ku rotasi gancang-gancang tina poros sareng blok écentris. Motor geter meryogikeun kamampuan anti Geter anu dipercaya dina aspék mékanis sareng listrik tibatan motor biasa. Aci rotor motor geter tina tingkat kakuatan anu sami langkung kentel tibatan motor biasa tingkat sami.

Nyatana, nalika motor geter dihasilkeun, clearance anu cocog antara aci sareng bantalanna benten sareng motor biasa. Aci sareng bantalan motor biasa kedah caket, sareng clearance anu cocog antara poros sareng bantalan dina motor geter mangrupikeun geser. Aya celah 0,01-0,015mm. Tangtosna, anjeun bakal ngaraos yén aci bakal ngalih kénca sareng katuhu salami dirawat. Kanyataanna, clearance fit ieu ngagaduhan peran anu penting.


Pos waktos: Aug-24-2020